Discover events, locations, and artists in English, German, Spanish, French and Turkish. Our automatic AI translation ensures you get all the information in your preferred language. Have an event? Submit it and take advantage of the automatic translation to reach an international audience. Whether it's a concert, exhibition, or party – you're in the right place!
Geführte Stationsweinprobe - wie Trauben zu Wein werden
Saturday, 9/14/2024 at 11:00 AM
Geführte Stationsweinprobe - wie Trauben zu Wein werden
The following text was automatically translated.
Show originalShow translation
Steigen Sie mit uns hinab in den Weinkeller der Vier Jahreszeiten Winzer eG und erleben Sie die über 120-jährige Weingeschichte im Herzen Bad Dürkheims. Im Keller zeigen wir Ihnen die verschiedenen Schritte der Weinbereitung, von der Traubenannahme über die Gärung bis zum Holzfassausbau. An verschiedenen Stationen verkosten wir insgesamt 5 Weine. Das ein oder andere dürfen Sie auch selbst anfassen, erschnuppern und ausprobieren. Unser ehemaliger erfahrener Kellermeister führt Sie durch die Räumlichkeiten und erzählt so manche Anekdoten von der Arbeit im Keller und Geheimnisse der alten Gemäuer. Bei der Führung sehen Sie außerdem das kleinste Weinfass Bad Dürkheims, aus dem traditionell jedes Jahr der erste Schoppen auf dem Dürkheimer Wurstmarkt gezapft wird und auch den größten Edelstahltank der Pfalz mit einem Inhalt von 196.000 Liter. In unseren Kellern entstehen jedes Jahr eine Vielzahl edler Tropfen. Das Sortiment umfasst nicht nur die bekannten Pfälzer Klassiker wie Riesling, Grau- und Spätburgunder. Auch internationale Trendrebsorten wie Sauvignon Blanc, Merlot oder Tempranillo sowie die Zukunftsreben Souvignier Gris und Muscaris sind bei uns zu finden. Von täglichen „Brot- und Butterweinen“ bis hin zu Weinen für anspruchsvolle Genießer wird jeder Wein- und Sektliebhaber bei uns fündig. Besonders stolz sind wir auf jährliche Prämierungen und Weinpreise bei verschiedensten Verkostungen, die unsere Leidenschaft belohnen und unsere Winzer in ihrer täglichen Arbeit bestätigen.
Dauer: ca. 2 Stunden Treffpunkt: Vier Jahreszeiten Winzer eG, Limburgstraße 8, 67098 Bad Dürkheim Anmeldung erforderlichJoin us on a journey down to the wine cellar of the Vier Jahreszeiten Winzer eG and experience the over 120-year-old wine history in the heart of Bad Dürkheim. In the cellar, we will show you the various steps of wine production, from grape reception to fermentation to maturation in wooden barrels. At various stations, we will taste a total of 5 wines. You can also touch, smell, and try some of them yourself. Our former experienced cellar master will guide you through the premises and share anecdotes from the work in the cellar and secrets of the old buildings.
During the tour, you will also see the smallest wine barrel in Bad Dürkheim, from which traditionally the first glass is poured at the Dürkheimer Wurstmarkt every year, as well as the largest stainless steel tank in the Palatinate with a capacity of 196,000 liters.
In our cellars, a variety of fine wines are produced every year. The assortment includes not only the well-known Palatinate classics such as Riesling, Grau- and Spätburgunder but also international trend grape varieties like Sauvignon Blanc, Merlot, or Tempranillo, as well as future grape varieties Souvignier Gris and Muscaris. From daily "bread and butter wines" to wines for discerning connoisseurs, every wine and sparkling wine lover will find something here. We are particularly proud of the annual awards and wine prizes at various tastings, which reward our passion and confirm our winemakers in their daily work.
Duration: approx. 2 hours Meeting point: Vier Jahreszeiten Winzer eG, Limburgstraße 8, 67098 Bad Dürkheim Registration required